Over Sacha

Ik ben Sacha Geerlings, Psycholoog NIP en ECHA-specialist Hoogbegaafdheid.  Ik heb scholing genoten op academisch en postacademisch niveau, op het gebied van

  • hoogbegaafdheid (ECHA-opleiding),
  • action and commitment therapy (ACT),
  • zelfcompassie,
  • arbeids- en organisatiepsychologie,
  • school- en ontwikkelingspsychologie en
  • klinische psychologie.

Dankzij een brede studie- en werkachtergrond ben ik bekend met vraagstukken op uiteenlopende levensgebieden bij mensen in verschillende levensfasen.

Ik hanteer een oplossingsgerichte positief-psychologische aanpak. Wat ik ontzettend boeiend vind, is het out of the box zoeken naar maatwerkoplossingen, die écht werken voor een individu. Ik ben een creatief probleemoplosser, empathisch en oplossingsgericht. Mijn stijl van werken is activerend, licht en positief.

Naast mijn werkzaamheden als psycholoog/coach/counselor ben ik ook werkzaam als productontwikkelaar/illustrator onder de naam Wolk Psychologie.

Voor de ECHA-opleiding heb ik onderzoek uitgevoerd naar studiemotivatie onder studenten in het hoger onderwijs.

 

“Ik ken Sacha als een hele goede psycholoog. Sacha kan snel tot de essentie doordringen. Ze is een goede luisteraar die de juiste vragen stelt, waardoor je echt het gevoel  krijgt dat je begrepen wordt en je tot een keuze komt die bij jou past.” - Ytien de Jong, ECHA-specialist in gifted education bij Day A Week School.

 

“Ik ken Sacha als iemand die grondig en analytisch te werk gaat. We werken dit jaar samen aan een onderwijskundig onderzoek waarbij Sacha mij ondersteunt. Werken met Sacha is ontzettend prettig: ze heeft kennis van zaken en kijkt goed naar wat iemand nodig heeft om een volgende stap te kunnen zetten. Sacha zet zich altijd met hart en ziel in en levert daarbij dan ook geen half werk. Daarnaast is Sacha creatief, zit ze vol ideeën en heeft ze een open houding. Ik kan me dan ook voorstellen dat clienten én collega’s het prettig en leerzaam vinden om met haar te werken omdat ze niet alleen door Sacha gezien en gehoord worden, maar óók handvatten krijgen aangereikt om stappen te zetten waarmee ze echt verder kunnen!” - Anja van der Velde, opleidingsdocent onderwijskunde & pedagogiek bij Hogeschool InHolland | Onderwijskundige & ECHA-specialist in gifted education.