Studieloopbaancoaching

Je kunt bij mij terecht voor de volgende vraagstukken met betrekking tot je studie:

  • Je hebt last van motivatieproblemen of studiestress
  • Je wilt een eerste studiekeuze maken, van studie veranderen of misschien iets anders doen dan studeren
  • Je wilt je naast je studie ontwikkelen en zoekt meer inzicht in wat je nu mist en hoe je dat kunt vertalen naar de keuze voor bepaalde activiteiten.

Centraal in mijn werkwijze staan een oplossingsgerichte benadering (‘zoeken naar wat werkt’) en uitgangspunten van de positieve psychologie (focus op ontwikkeling en aansluiting bij je waarden, je eigen weg vinden waarbij je leert omgaan met de hobbels die je onderweg tegen zult komen).

Ik heb expertise het vlak van motivatie, faalangst en perfectionisme, onderpresteren en hoogbegaafdheid. Deze kennis kan goed van pas komen als deze thema’s spelen bij je studieloopbaanvraagstukken.

Ik heb geen vaste trajecten of programma’s. Per gesprek bepalen we wat je doelen voor dat gesprek zijn. Met een volledige maatwerkaanpak help ik je verder met het analyseren en verkrijgen van inzicht en het bepalen van zinvolle vervolgstappen die je kunt maken. De ervaring leert dat veel mensen die ik heb mogen helpen met studieloopbaancoaching goed verder kunnen na enkele gesprekken.

Mijn achtergrond als psycholoog en specialist hoogbegaafdheid helpt om de nodige verdieping aan te brengen in de coaching die ik bied. Er komt soms een stukje counseling bij kijken, wat net wat dieper gaat dan coaching. Ik maak geen gebruik van tests of vragenlijsten. Het kan zijn dat er wat (registratie- of reflectie-) opdrachten passend zijn om mee aan de gang te gaan na een gesprek.

Mijn uitgangspunten zijn dan ook dat ik mezelf graag overbodig maak, en dat je tegelijkertijd altijd bij mij terecht kunt (ook na langere tijd) om toch nog even input te krijgen, een vervolgvraag of kwestie in een gesprek uit te werken. Meerdere cliënten komen nog wel eens bij me terug in de jaren na de coaching voor af en toe nog een enkele sessie.

Informatie over aanmelding en tarieven